GameExcite.com

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250 gr αλεύρι σκληρό
10 gr μαγιά φρέσκια
80 gr γάλα
75 gr βούτυρο
1 κρόκο αυγού
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαρμελάδα βερίκοκο για το πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 gr νερό
450 gr ζάχαρη
50 gr ρούμι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κουτί κρέμα σαντιγί έτοιμη
1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το μισό αλεύρι με τη μαγιά διαλυμένη σε ελάχιστο γάλα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα, τα αυγά και τον κρόκο. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε να φουσκώσει για ένα τέταρτο. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική που δεν κολάει. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, σκεπάζετε τη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν διπλασιαστεί τη δουλεύετε λίγο ακόμα την μοιράζετε σε ειδικές φόρμες για μπαμπάδες. Ψήνετε στο φούρνο στους 180c για 1 ώρα. Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι το βράζετε μέχρι να δέσει. Παίρνετε ένα πιρούνι και κάνετε κάμποσες τρύπες στον μπαμπά και τον βουτάτε στην κατσαρόλα με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε τον μπαμπά να κρυώσει και ετοιμάζετε τις κρέμες. Μόλις κρυώσει παίρνετε τη μαρμελάδα και την αλείφετε με ένα πινέλο στον μπαμπά. Τον ανοίγετε στη μέση και τον γεμίζετε με ένα κορνέ με το μίγμα των κρεμών. Και έτοιμοι οι μπαμπάδες!


Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια: