GameExcite.com

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


1. 1 χταπόδι μέτριο (1 - 1,5 kgr)
2. 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο η λευκό
3. ελαιόλαδο (περίπου 1/2 ποτήρι)

Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε όχι πολύ μικρά κομμάτια και το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα η τα βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικο. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο μέχρι να βγάλει τα υγρά του. Όταν αρχίσει να στεγνώνει ρίχνουμε το μισό κρασί και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να τραβήξει το κρασί και συνεχίζουμε έτσι και με το υπόλοιπο. Όταν ρίξουμε και την τελευταία ποσότητα κρασιού και πριν το τραβήξει τελείως προσθέτουμε το λάδι. Αφήνουμε λίγο το χταπόδι να τηγανιστεί γυρνώντας το 1-2 φορές. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Κόβουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζουμάκι που έμεινε στο τηγάνι.[εννοείτε αλάτι και πιπέρι] καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: